پروفیل چیست؟
پروفیل را میتوان یکی از پراستفاده ترین محصولات فلزی نام برد که در صنعت های مختلف مانند ساختمان سازی و خودرو سازی کاربرد های فراوانی دارد.در اصل، این محصول از یک کلمه انگلیسی Profile الهام گرفته شده است و شامل مقاطع توخالی،توپر و باز هستند. قسمت اعظمی از پروفیلها جهت ساختن درب و پنجرههای آلومینیومی یا آهنی به کار میروند. این پروفیلها که به صورت گروهی از لحاظ اندازه و مشخصات دارای تقسیمبندی هستند، میتوانند در ساخت پنجرهها و چهارچوب آنها مورد استفاده قرار گیرند. پروفیل ها را از نظر کاربرد،جنس و شکل سطح مقطع دسته بندی میکنند که هر هرکدام دارای کاربرد های مختص خودش را دارد.در کل، پروفیلها از نظر کاربرد به دو دسته صنعتی و ساختمانی تقسیم میشوند.
انواع پروفیل ها از نظر کاربردی:
در کل، پروفیلها از نظر کاربرد به دو دسته صنعتی و ساختمانی تقسیم میشوند.
این نوع پروفیلها در بخش های مختلف ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرند که بعضی از پروفیلها در ساخت درب، پنجره های آلومینیومی و مستحکم سازی سازه به کار میروند.
پروفیلهای ساختمانی نیز دارای چند زیرمجموعه میباشند.
- پروفیلهای بسته: این نوع پروفیلها که با نام قوطی پروفیل نیز شناخته شده است، با سطح مقطع تو خالی مربع، مستطیل است که در ساخت نرده، درب و پنجره، راه پله،حصار کشی و… استفاده میشود.
پرکاربردترین ابعاد در مقطع مربع 60*60 و 270*270 میلی متر و در مقطع مستطیل 40*100 و 300*135 میلی متر و ضخامت آن از 2 الی 8 میلی متر است.
ویژگی های مهم پروفیلهای ساختمانی باعث شده است تا استفاده کردن از آن آسان شود.بعضی از این ویژگی ها شامل:
- دارای ابعاد دقیق و متنوع
- ضخامت زیاد
- مقاومت در برابر فشار
- قابلیت جوشپذیری بالا
- پروفیلهای باز: میلگرد، تیرآهن، هاش، نبشی و ناودانی، تسمه و ورق در این دسته قرار دارند. این پروفیلها به طور کامل دارای سطح مقطع مستطیل یا مربع نیستند. شکل مقطع پروفیلهای باز مشابه یکی از این حررف های Z، T، U، C، G هستند که هرکدام، در بخش های مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند.
این پروفیلها در صنعت نظامی و خودروسازی به کار میروند
ویژگی های مهم پروفیلهای صنعتی:
- دارای استقامت بالا
- مقاومت در برابر خوردگی
- عدم فرسایش با گذر زمان
- وزن کم
انواع پروفیلها از نظر متریال :
- پروفیل گالوانیزه
- پروفیل کامپوزیتی
- پروفیل با مقطع HSS
- پروفیل به شکل Z